Proizvođači iz Vojvodine na sajmu hrane u Sloveniji

Na 49. Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Agra" koji će biti otvoren danas u mestu Gornja Radgona u Sloveniji među 1.710 izlagača iz 27 država i regiona učestvuju i predstavnici Vojvodine. Poljska je ove godine država počasni gost sajma koji će otvoriti predsednik Slovenije Danilo Tirk. Sajmu će prisustvovati i ministri poljoprivrede Brazila, Češke, Bugarske i Kosova, kao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pokrajine Vojvodine. Sajam je zadržao slogan "Direktno na sto", a posebno je posvećen lokalnoj proizvodnji hrane i većem samosnabdevanju sa naglaskom na seoskom turizmu, ekološkoj hrani i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Najveći deo sajma biće posvećen komercijalnim izložbama, a ostalo stručnim izložbama, savetovanjima i predavanjima, kojih će biti više od 50. Pored toga, biće priređeno šest stručnih ocenjivanja i preko stotinu pratećih priredbi...

Proizvođači iz Vojvodine na sajmu hrane u SlovenijiNa 49. Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Agra" koji će biti otvoren danas u mestu Gornja Radgona u Sloveniji među 1.710 izlagača iz 27 država i regiona učestvuju i predstavnici Vojvodine.

Poljska je ove godine država počasni gost sajma koji će otvoriti predsednik Slovenije Danilo Tirk. 

Sajmu će prisustvovati i ministri poljoprivrede Brazila, Češke, Bugarske i Kosova, kao i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pokrajine Vojvodine.
 
Sajam je zadržao slogan "Direktno na sto", a posebno je posvećen lokalnoj proizvodnji hrane i većem samosnabdevanju sa naglaskom na seoskom turizmu, ekološkoj hrani i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. 

Najveći deo sajma biće posvećen komercijalnim izložbama, a ostalo stručnim izložbama, savetovanjima i predavanjima, kojih će biti više od 50. 

Pored toga, biće priređeno šest stručnih ocenjivanja i preko stotinu pratećih priredbi. 

Učesnici i posetioci sajma moći će da pogledaju i najsavremeniju mehanizaciju, vrhunsku opremu i bezbednu poljoprivredu, a biće omogućen uvid i u tovljenje domaćih životinja, preradu i služenje hrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik